FRI FRAKT ÖVER 790 KR - LEVERANS INOM 1 - 5 ARBETSDAGAR

Varukorg (0)


Trädgårdens ”ogräs”- enda sättet att stoppa dem är i munnen!

Postat av Lorenzo Dastoli

Visst är denna tid på året fantastisk, färska grönsaker dyker upp på marknader och i butiker men även, kanske utan din vilja, hemma i trädgården.

Huvudingrediensen i denna rätt är nässlor och de är som allra godast nu på våren. Tillsammans med olivolja, parmesanost och valfria nötter skapar de magi. Så på med handskar och ut och plocka för har du inte testa denna nässelpesto till pasta ännu så kan detta bli en ny favorit!

Ingredienser för 4 personer

1 liter nässlor

1/2 dl valfria nötter t.ex. pinjenötter, valnötter eller varför inte testa mandel

1 vitlöksklyfta

1 dl riven parmesanost

1 dl olivolja

salt och nymald peppar

400 g pasta alla chitarra 

Gör så här:

1. Plocka nässlor med handskar på men undvik att plocka de som växer nära gödselstackar (då de lagrar nitrit) och bilvägar. Välj gärna små nässlor eller om de har vuxit sig stora ta de mindre toppbladen. Ansa dem, skölj i vatten och förväll dem hastigt någon minut i saltat kokande vatten. Häll av nässlorna i ett durkslag och pressa ur allt vatten.

3. Kör nässlorna i en mixer tillsammans med pinjenötterna, vitlöken, parmesanosten och olivoljan. Vi brukar vara försiktiga med att inte ta för mycket olivolja utan dryga ut med en skvätt av pastavattnet. Salta och peppra efter smak.

4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och blanda ner peston i kastrullen med pastan. Servera med lite mer riven parmesanost och njut!

Peston håller sig några dagar i kylen och går bra att frysa in.

0 kommentarer

Lämna en kommentar