Krämig tagliatelle med skinka och ärtor- den perfekta pastan för lata sommardagar

Krämig tagliatelle med skinka och ärtor- den perfekta pastan för lata sommardagar

En enkel rätt som är god året om men som är återkommande hos oss under sommaren just för att den är så enkel och snabb att laga. Det klassiska receptet är utan ost men jag vill ha min krämigare och tipsar om att blanda ner mozzarella i småbitar mot slutet. Buon appetito!
/Mamma Teresa


Ingredienser för 3 personer

- 200 gram frysta eller färska ärtor
- 100 gram kokt skinka
- 1 handfull färsk persilja
- ½ gul lök
- Olivolja
- Färsk/ torkad chilipeppar eller chiliolja
- 200 gram mozzarella
- Parmesanost till servering
- 6 nystan tagliatelle
- Havssalt till pastavattnet


1. Grovhacka lök, strimla skinka, tärna mozzarella och hacka persilja. Koka upp en rymlig kastrull vatten med havssalt till pastan.


2. Stek den grovhackade löken i en kastrull på smak värme med lite olivolja och finhackad färsk eller torkad chilipeppar. Alternativt använder du istället en chiliolja att steka i. 


2. Så snart löken börjar få färg tillsätt lite varmt vatten och låt det koka in.


3. Höj värmen, lägg ner skinkan i kastrullen och bryn den i några minuter. Sänk värmen igen och tillsätt sedan den hackade persiljan, ärtorna och en skvätt av pastavattnet. Låt koka ca 10 minuter eller tills ärtorna är mjuka. Koka pastan enligt anvisning på paketet och använd lite av pastavattnet till såsen.


4. Häll av vattnet från pastan och blanda med såsen i kastrullen. Lägg i den tärnade mozzarellan, rör om och låt den smälta i pastan. Nu är bara det roligaste kvar: att servera och njuta med riven parmesanost.

Lämna en kommentar