FRI FRAKT ÖVER 790 KR - LEVERANS INOM 1 - 3 ARBETSDAGARHemgjord pasta- smått fantastisk och därmed basta!

Postat av Lorenzo Dastoli

Att bjuda på en färsk pasta som man har lagat på egen hand är en smått magisk känsla. Det är förvånansvärt enkelt och väldigt roligt att göra både själv och tillsammans med andra.  Med denna deg kan man göra fylld pasta såsom ravioli och tortellini, lasagneplattor och självfallet även tagliatelle och spaghetti som du sedan äter med en sås.

Du kan använda en kavel istället för en pastamaskin men det underlättar med en maskin när du ska kavla ut degen, vi brukar kavla ut degen när den bara ska bli stora plattor som t.ex. till fylld pasta. Att förbereda degen tar ca en timme inklusive tiden som degen ska vila och den färdiga pastan behöver bara koka några minuter, när pastan flyter upp till ytan är den redan färdig! 


Ingredienser för 4 personer

Att förbereda degen tar ca en timme inklusive tiden som degen ska vila och den färdiga pastan behöver bara koka några minuter, när pastan flyter upp till ytan är den redan färdig!

4 st ägg
400 g mjöl av typen 00

 

1. Mät upp mjölet till en pyramid på ett bakbord och gör en grop i mitten. Knäck äggen och lägg i gropen. Börja vispa ihop äggen med en gaffel och blanda in lite mjöl i taget och när äggen har absorberats mjölar du händerna och börjar knåda degen för hand.

2. Knåda ca 10 min tills degen blir elastisk och len. Klä då in den i plastfolie och låt degen vila i rumstemperatur i 30 min.

3. Skär en bit av degen och låt resten vara täckt av plastfolien så den inte torkar.

4. Platta ut degen något med händerna, mjöla den och kör den  igen maskinens tjockaste läge. Fortsätt att jobba degen igenom maskinens olika lägen så den blir tunnare och tunnare för var gång och når den tjocklek du vill ha. Tänk på att pastan sväller något när den kokas.

5. Fortsätt att kavla ut bit för bit. Om du gör fylld pasta kavlar du ut plattor, klickar på din fyllning på en platta, lägger på den andra plattan och skär sedan ut till t.ex. ravioli.

Om du gör tagliatelle så vevar du degen genom den formen sista varvet i maskinen och hänger sedan upp på t.ex. en torkställning tills den är redo att kokas.

6. Din hemgjorda pasta behöver bara koka några minuter tills den kommer upp till ytan.


Buon divertimento!

0 kommentarer

Lämna en kommentar