En ndujapasta för den som gillar hetta!

En ndujapasta för den som gillar hetta!

Vi är stolta över att ha medverkat till att flera av våra kunder nu använder Nduja i sin matlagning. För er som ännu inte har upptäckt denna delikatess så är nduja en bredbar salami med mycket chilikrydda som man ofta köper på burk. Den är typisk för regionen Kalabrien och där gillar man stark mat så smakar du den för första gången testa dig fram.

Men hur använder man den förutom att värma och bre på en bit bröd som en antipasto? Jo i en pasta såklart! Testa detta recept från @daggesmat nästa gång du vill addera mer hetta till din matlagning!

Ingredienser för 2 personer

220 g pasta t.ex Paccheri eller Calamarata

135 g nduja (90 g om man är känslig för hetta)

3 st vitlöksklyftor

2 dl grädde

1 st burk tomater t.ex körsbärstomater

Salt

Peppar

Färsk basilika

 

 

1. Börja med att sätta på rikligt med vatten för att koka din pasta. 2. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.

 

3. Skala och hacka vitlöken, fräs den sedan i stekpannan med lite olja. 4. Häll på burken med nduja och stek på, sedan tillsätter du burken med tomaterna och grädden. Låt koka ihop.

 

5. Tillsätt salt, peppar och färsk basilika och en skvätt av pasta vattnet.

 

6. När såsen fått en bra konsistens tillsätter du den kokta pastan och sedan är det klart att servera

 

Buon appetito!

Recept från Daggesmat

 

Lämna en kommentar